Tuesday, November 17, 2009

Mummy and Me (and my childhood story)



Mummy and Me.. (Mummy said she was holding my then-bantal busyuk)

Tibe-tibe rase windu sama Mama.Huhuhu..My baby sis, Anys uploaded this pic in her Facebook along with other embarassing pics of me masa baby dulu. I guess this pic was taken when i was 7/8 month ++.. Sangat tak same dengan sekarang rite? I know. I am never let to forget by Mama, Tok Jan, my aunts and uncles and even my Grampa..( Jeez, Tok Teh..Guys are not suppose to care about skin tone okai??) how my stuborness makes me tanned..tanner than my cousins yang mostly fair.So i ain't all 'fair and lovely'..so sue me.Haha..i dunt regret any of this (at times ade gak nyesal..especially bila balik raye tengok dorang sume cerah-cerah..ehehe..) because i'm the only one wif memorable childhood memories. Setakat panjat pokok, tangkap berudu, kejar-kejar, men roller-blade lompat-lompat atas curb..no hal la. Favourite game kitorang ikot musim, musim Ultraman ngah popular, men Ultraman, time Power Rangers ngah popular, kitorang men Power Rangers pulak. Pastu masa musim Piala Thomas, kitorang main badminton pulak.Petang-petang bila nak Maghrib, berkumandang la suara jeritan mama panggil saye balik "Renaaaaaa..!!!!! Balik..!!!" diikuti dengan leteran yang x taw la ape hujung pangkal sebab laju jer lari masuk bilik air sebab takot kene pukol..Aiseh, kaco daun mama neh orang nak main. Tapi antara banyak-banyak games time kecik-kecik dulu, haih..memang sorry la kalo nak tengok kitorang main masak-masak or kawin-kawin.Tak taw la apesal kan, rase cam geli jer.Hahaha..kalo ade sape-sape ajak main masak-masak or kawin-kawin, yang lain akan buat muke geli "Ish..x rock ar main mainan pompuan.!". Alang-alang nak masak, biar masak betol-betol..so kitorang akan buat unggun api and bakar kacang.Ape motif bakar kacang pon tak taw la.Merepek jer mainan.

Antara adik-beradik, yang suke bagi Mama hangin, tak lain tak bukan, saye la. Baby adik yang number 3, saye punye side-kick. Ape orang suro, die buat jer.Janji bleh ikot. Ahaks..Die la kawan saye bergaduh, bertekak, tido, main, makan..hmm..kasar kitorang neh. Sekarang neh, dah tak kasar macam tu.Dah besar kot. Baby pon dah macam pompuan sekarang.. (eh memang pompuan pon kan B? ahaha..)

Rindu pulak nak balik rumah and bergurau dengan adik-adik..but week-end ade jer bende nak buat so selalu tak dapat balik. Plus rumah kat Bangi pon jauh macam ape jer dari Komuter (padan mukeee..!Nak sangat dok apartment cantik..). Ehe..Raya haji nanti i balik la okai Ma! Hee.. *wink*

Thursday, November 12, 2009

My sacred rhythm and rhetorical rhapsody

Hari ini, while studying a contract from USA, my Facebook chat window pop-out.It was Peah..kawan sekolah SMK Taman Keramat dulu.

P : "Azx..lagu ape ko letak kat blog ko tuh..best la..aku nak boleh? Firehouse ek!"

A : "Huh..xboleh..lagu tuh special la Peah.Aku xpenah bagi kat org lain sebelum neh..kecuali yg patut menerimanya.Kalo nak,cari sendiri..lalala~ Erk..Firehouse??No way.."

P : "Ala..boleh la..plish...nanges kang"

A : "Uhuhu..sacred ne Peah..bagi aku.."

*ketawa*

A : "Yela..lagu tuh from band Lifehouse - You belong to me. OST untuk Shrek"

*senyum*

P : "Owh..thanx Azx.Nanti nak cari.."

Above is how our conversations goes (almost lebih kurang..). So ape la kan special sangat dengan lagu neh.Hmm..lagu neh saye pernah dedicate untuk sesorang yang special..tapi saye tataw la samada dia taw ke x, acknowledge ke x.Hehe..Dia punya cara yang..hmm..different..in showing appreciation..or maybe dia memang x care+appreciate lansung.Hehe..Entah la.Dia je yang taw..saye layan kan aje =)

"Sowie Peah..bukan x nak share lagu tuh ngan ko, its too special for me..x pernah bagi if org mintak before neh.."

But then in the end, saye bagi jugak kat Peah..sebab x baik kedekot pon. Nanti Jason Wade marah saye x promote lagu dia. Haha.. X lah, sebab Peah pon share ngan saye satu lagu yang special untuk diri dia. Thanx beb..aku appreciate it very much your willingness to swap 'sacred song' ngan aku. Hope when ko dengar lagu tuh, ko ingat aku =). Saye x pernah letak lagu neh, dalam entry Choice of Rhythm saye walaupon lagu ne rank #1 dalam playlist saye. Saye x ready nak share dengan orang lain. Only the highest rarity standard untuk orang yang special, and this song is rarely played on the radio but god-damn best! Plus, saye suke Jason Wade main gitar for this song. I vow to buy a guitar and learn to play this song one day, Insya-Allah.. If not untuk orang tersayang, then untuk sooth my aching heart..untuk accept the fact yang dia maybe bukan lagi VIP saye (rase cam nak nanges..uhuu~ drama..).Tapi lagu ne, will always only untuk dia and only dia.. =)

Just remember when a dream appear, you belong to me - You belong to me, Jason Wade (Lifehouse)

Wednesday, November 11, 2009

Choice of Rhythm : Good Enough - Evanescence

Ooohhh..i juz demn love Evanescence and Amy Lee..she's so Gothic! I like Goth..hehe..And the Victorian (or is it Gregorian?) fashion sense..haih..suke lah! Kalo kuar pakai macam tuh, sure org ckp sewel.So.Any dashing Vampire on the loose for me? Ahaks.Just kidding. This is a song by Evanescence from their Open Door album. A slow song, full of feeling..(kinda like My Immortal and Haunted).Hmm..jangan dengar or tengok banyak-banyak kali.Nanti karang 'hujan'..hehe~ Happy listening guys! Jumpe any cute Vamp on the loose gimme a holler okai? Hee~.. *wink*

Good Enough - Evanescence


Tuesday, November 10, 2009

Choice of Rhythm : Monologue (lalala) - Taylor Swift

Today's rhythm is just for fun.This vid is taken from Saturday Night Life, where Swift was the guest host. She performed this song, LIVE in front of the audience. She did mentioned Joe Jonas, Kanye West and Taylor Lautner and other issues that high-lighted her career, in this song (like her glittery dress).Its funny okai..(if you are Swift's fan and know about the road of her career like my baby sister do)..Happy snorting.Ahaks!


Dys-functional Monday Blues

Semalam hari Isnin..saye bangun lambat.Hurmm...~
Padan muke.Sape suro week-end bangun lambat-lambat..kan dah ter-biase.

Pakai kemeja baru yang Wanne beli kan..Semua org puji cantik..wee~Baju kaler hijau.Sebab dah malas nak beli baju sendiri.Asek amek kaler same jeee..
Thanx Wanne.Pasne bleh lantik ko jadi personal shopper aku.Kikikiii~

Nak buat air..tapi air panas asek habis. Saye perlukan caffeine to stay sane and awake.Huwaaaa~
Semua org tibe-tibe nak bancuh air pagi ne agak nye??

Tengah hari..hujan turun lebat gile.Kitorang stranded kat Kedai Kak Nor.Hari tuh kat Pyramid..Haihhh~
Hmmm..hujan lagi..kat sana hujan jugak ke?

Bila hujan pasti teringat pada si dia.
Apekah dia pon ingat saye? Ahaa..fat chance!

Tak balik lagi dah ade orang ajak dinner same..Wah!
Hmm..baiklah..Dari sayu makan sorang-sorang kat rumah..kan?~

Petang hujan masih turun.Cane nak balik neh??
Sila beli payung ye Cik Azx..atau kalo dah kaya sangat, angkat je Neo CPS sebijik esok.

Dalam hujan saye dan Nad berjalan..tibe-tibe nampak kereta itu..hmmmm... *windu* =(
Hello..bukan dia sorang je pakai kereta tuh kat Malaysia ne Cik Azx! Biase kan diri ye..

Sebab pakai baju baru, asek kene puji plak cantik..sedikit riak bersarang dalam diri. Hmm..sekali bila sampai kat komuter UKM..baru la perasan kan, zip seluar tak tutup..Hmmm..~ Bongok gile! *blushing*
Double-triple damn..suke sangat kan buat kije macam neh? Tukar kije jadi flasher je la..Huhu..Riak sangat, padan muke saye! Xmau dah suro Wanne beli kan bajuuuu.. (tibe-tibe Wanne kene blame..haha)

Moral of the story : Every-time kluar toilet, jangan lupe check zip seluar!

Monday, November 9, 2009

Choice of Rhythm : Second Chance - Faber Drive

This song is by a Candian rock band, Faber Drive (one of their popular song is Tongue Tied).A ligt rock music..for easy listening..hehe. The vid is not their official one and in fact it was made by one of their fan. It's cute...and very creative. Try la tengok..sure korang tak menyesal.Everyone deserves a second chance..but then, i'm too jaded to believe in it anymore. Happy listening to korang punye ear-drums! *wink*

Second Chance - Faber Drive



Friday, November 6, 2009

Choice of Rhythm : Shine - Anna Nalick

Today's rhythm is from Anna Nalick's latest EP, Shine.I came across this song accidentally while doing favor for Wanne (she is the one who ask me to help download Shine mp3..) and the first time i heard it, well, i was hooked, more for the rhapsody, rather than the music. But then, the music is motivating too..and kinda calming (me not in my best mood today..uhu~). So, below is an excerpt taken from Anna's website : http://www.annanalick.com/ about her latest EP:

A Note About "Shine" From Anna

"Shine" is a song FOR those people who have made mistakes in a public way, FOR people whose mistakes and heartbreak are considered entertainment. When sad things that would hurt ANYBODY happen, like your relationship falling apart and making entertainment news, or you are constantly being told how you aren't good, thin, pretty, or rich enough, or your job being so taxing for the roles you have to play whether it's having to immerse yourself in a crazy depressed state of mind to play a crazy depressed character, or having to stay permanently smiling every time you leave your house even though you've just had a miscarriage, or an argument with someone you love, or your dog died and you finally crack, we just say, "It was bound to happen, everyone in Hollywood is shallow and addicted."
"Shine" is also saying that little girls, like your daughters and sisters or you, don't have to throw up to be pretty, be sleazy to be loved, or be crazy to get attention. Just because the BAD things are what people pay money for doesn't mean that those things are ALL of what your favorite movie and music stars are. What about the fact that the heiress is an amazing business woman, and the popstar writes poetry, can really dance, or really sing?
EVERYONE deserves a chance. You don't have to settle for what others believe you to be. Force them to see you for what you are proud of. To be bigger than your title, stereotype, or clique, bigger than your loneliness and to know you are better than another's definition of you is to Shine.

This song remind me of myself (my current state of life) and some certain friends who i'm sure will take a pleasure in listening to this music and the lyrics. There are no official vid (yet) for this song but i'm sure it is just a matter of time. So i kinda post a vid with Anna's slideshow (hope it will do..). For all the heartbroken-er..Shine away guys, shine brighter than the star and leave the misery path! And for korang yang lain, happy listening! Cheers! *wink*

Shine - Anna Nalick



Oh the night makes you a star
And it holds you cold in its arms
You’re the one to whom nobody verses I love you
Unless you say it first
So you lie there holding your breath
And its strange how soon you forget
That you’re like stars
They only show up when it’s dark
Cause they don’t know their worth

And I think you need to stop following misery’s lead
Shine away shine away shine away
Isn’t it time you got over how fragile you are
We’re all waiting
Waiting on your supernova
Cause that’s who you are
And you’ve only begun to shine

There are times when the poets and pornstars align and
You won’t know who to believe in
Well that’s a good time to be leavin’
And the past knocks on your door
And throws stones at your window at 4 in the morning
Well maybe he thinks it’s romantic
He’s crazy but you knew that before


And I think you need to stop following misery’s lead
Shine away Shine away Shine away
Isn’t it time you got over how fragile you are
We’re all waiting
Waiting on your supernova
Cause that’s who you are
And you’ve only begun to shine
Yeah you’ve only begun to shine
Won’t you shine shine shine shine over shadow
Shine shine shine shine over shadow
Shine shine shine shine over


And I think you need to stop following misery’s lead
Shine away Shine away Shine away
Isn’t it time you got over how fragile you are
We’re all waiting
Waiting on your supernova
Cause that’s who you are
And you’ve only begun to shine


Yeah you’ve only begun to shine

Thursday, November 5, 2009

Choice of Rhythm : A Little Piece of Heaven - Avenged sevenfold

Wassup korang..! For choice of rhythm of the day today, this is yet another vidclip by A7X.Actually, i dunt really like the song (too explicit and scary..hehe) but then the vidclip is COOL in a scary cartoon way. I have to force myself to watch it till the end..sebab terlalu gruesome for me.Haih..tengok sekali je cukup la..x sanggup tengok banyak-banyak kali.Macam cartoon Happy Tree Friend.haha..So i would like to share this vid with korang semua. This vid was taken from their latest album - Avenged Sevenfold (2007). I featured 2 vid as comparison for your eye candy. One is the official A7X's and another is a remake by a fan. The fan video-ed a real version of the A7X vid. Uuuu..yang cartoon pun dah scary..ape lagi yang real *shivers*.The best part is, the A7X guys acknowledge the fan punye effort and siap suro other fans check out the vid..Cool~

I guess the message from the song is..erm..jangan buat jahat dengan orang, sebab nanti akan dapat balasan.Oh man..i hope x la sekejam cam dalam vid ne..this is too 'an eye for an eye' (that's English proverb similar to 'ada ubi ada batas, ada hari gua balas').Kalau la, Tuhan punya karma happen mcm dalam video ne, i guess, memang xde manusia yang berani buat jahat, at least i won't..i dunt wanna die in such a horrendous death..uurrgghhh!! xmaw..xmaw.Aiyakk! Over pulak..so happy watching guys. Shiver me timbers..! *wink*

A Little Piece of Heaven - Avenged Sevenfold
(Official music vid)


Okai now, compare it with this one!

(Fan music vid)


The lyrics




Kak Dalia's Wedding!!

Mowning..mowning homosapiens! On this sunny and lovely mowning, i would like to take this opportunity to wish Kak Dalia, my ex-coursemate for Masters in Science (Energy Technology), Selamat Pengantin Baru.
Semoga panjang umur, panjang jodoh, dimurahkan rezeki dan dikurniakan cahaya mata yang baik budi pekerti dan soleh serta solehah. Insya-Allah. Amin~
Mereka telah diijabkabulkan pada bila saye pon tataw tapi majlis persandingan telah diadakan di rumah pengantin perempuan di Seremban 2 pada Sabtu 31 Oktober 2009 (Halloween day..hehe). Bersama saye ke majlis tersebut adalah Incik Adi Aiman dan pasangannya Cik Shireen (ehem...!!). Di sana, ade lagi member2  coursemate master yang len, Rizal, Naim and Syamsir yang dah sampai lebih awal sebab lapar sangat.. (siot korang kan tinggal aku..). So below is the photo taken during the wedding event..kelakar la tengok muke sorang-sorang..ape tah yang seronok sangat x taw la!!



 Standing (from left) : Dr. Muhammad Alghoul (most of us punya thesis supervisor), Kak Dalia and Hubby,
Abg Rahmat
Sitting (from left) : Adi Aiman, Rizal, Aphrodite (lalala~), Naim, Syamsir
Photo taken by : Shireen (thanx beb..)

So, the question now is..pas ni giliran syiape pule ye? Mungkin kah Adi the PTD? or..Rizal si pensyarah sengal, or Naim incik RO atau pun Syamsir pensyarah merangkap ahli politik? hoho...yang pasti, saye lambat lagi and yang pasti, i will be there at korang punye reception (Insya-Allah andai ada umur yang panjang) sebab Kita kan geng..hihi..~

Wednesday, November 4, 2009

Choice of Rhythm : Hotel room service - Pitbull

Sorry guys, past few days been rather busy, sebab komen kat Facebook bertali-arus pasal album Terry Fox so saye x punya masa nak letak sebarang choice of rhythm disini. So, di petang yang sejuk sebab hujan, let's warm-up our body to this choice of beat by Pitbull with the song title, Hotel room service. Video klip dia..uuuu..sexy!! hehe..happy watching+listening+dancing. Cheers! *wink*

Pitbull - Hotel room service


Terry Fox Run 2009 : Nov 1st, Sunday

Uhu..it's been few days dah since last entry.Busy pon ye, xde mood pon ye. So today nak cerita sket pasal satu aktiviti done by me, Ester and Ing Hoe and the rest of my present company staffs (Velosi) on Sunday, 1st of Nov 2009. Company yang saye kerja sekarang telah menghantar email to all Velosi staff about this charity event, Terry Fox Run. Knowing that this kind of thing would interest Ester, so i invite her along and she invited Ing Hoe (which is cool with me because Ing Hoe is damn hillarious!). So pada hari Ahad yang hening, maka bergeraklah kami bertiga ke charity event ini yang diadakan di Lake Garden, KL.

So what is Terry Fox Run? Coool sangat ke join charity event macam ne? hehehe..here's a bit of trivia about the history of Terry Fox Run. Okai, so Terry Fox was born on July 28,1958 and merupakan seorang lelaki yang bersemangat tinggi dalam hidup. Beliau pernah berjanji pada mak nya, yang dia akan berlari mengelilingi Kanada (Terry is a Canadian) suatu hari nanti. Unfortunately, pada suatu hari, Terry telah disahkan menghidap bone cancer. Pengesahan ini dilakukan oleh doktor setelah Terry mengalami kesakitan yang berlarutan pada lutut kirinya. Six days after the confirmation, Terry's leg was amputated (uwaa..kesian dia!!) and his life was changed forever. Imagine you in Terry's place..i couldn't imagine having my leg amputated because i live and lean upon it. I love running and to lose a leg, i dunt even wanna think about it.. He must be really devastated..huhu..Poor Terry =(.. But being a strong willed person, Terry telah belajar berjalan semula menggunakan kaki palsu dalam masa beberapa minggu sahaja.. (Hebat Terry!). On August 30,1979, Terry with his few friend (cam saye dan Ester dan Ing Hoe), telah menyertai larian marathon di Boston. Guess what? Terry berjaya habiskan larian itu dalam masa 3 jam dan 9 minit, hanya 10 minit lewat dari peserta berkaki dua (kaki ori..) yang terakhir. Walaupun Terry x menang, tapi semangat juang yang tinggi dan tidak putus asa Terry menjadi kekaguman semua. Terry juga berjaya mencapai impian beliau untuk berlari merentasi negara tercinta, Kanada.This is the spirit yang perlu ada dalam diri setiap manusia. Setiap yang berlaku, ada hikmahnya. You just need to have faith and believe in it..!

Terry Fox Foundation is a cancer research foundation and hold the annual Terry Fox Run as it's charity event. This charity event have no corporate sponsorship (unlike the other fund raising event) as this is Terry's own original wish of not seeking fame or fortune from his endeavour. Masa beliau berlari merentasi Kanada, beliau telah menolak semua cadangan tajaan, even dari multinational company like McDonald's (whoa..cool gile Terry ne..) kerana beliau merasakn ini akan menyimpang dari pendirian asal beliau untuk create public awareness terhadap cancer. Terry Fox Run charity event telah diasakan pada tahun 1981 oleh Isadore Sharp (a Canadian businessman and founder, chairman and CEO of Four Seasons Hotels and Resorts) yang telah menulis telegram kepada Terry, meminta kebenaran untuk memulakan larian amal bagi mengutip dana bagi cancer research atas nama Terry. Dari situ lah, bermulanya acara dwi tahunan yang telah disertai oleh saye dan rakan-rakan serta teman sepejabat Velosi (Watie, Wanne, Nawar, Zira, Nad dan lain-lain..termasok big bosses) pada Ahad lepas which is - Terry Fox Run for cancer research foundation. For more info on Terry Fox run please visit this website : http://www.terryfox.org/. Source of info was taken from : http://en.wikipedia.org/wiki/Terry_Fox_Run

Last Sunday was totally..awesome! Here we were at Lake Garden in the middle of the morning, joining people from all over KL and companies staff (from what i noticed, Petronas and Shell was one of the major participant) to participate in this charity event. Ala bukan susah pon, kalo rase nak lari, lari la. Kalo rase x nak..jalan-jalan sambil cuci mate..eh salah..melihat kehijauan alam sekitar pon boleh. Xde sape pon paksa peserta untuk berlari. Its just a matter of participation. T-shirt yang dibeli sebagai sumbangan (its charity maa..you pay your money goes to the foundation fund) has a cool design plus baseball cap yang Velosi bagi pon quite cool. Hehehe..My colleague walk together in our company group but being us (me+ester+ing hoe), we ran all the 3.2km surrounding Lake Garden. Actually there's the 7km route..kitorg je x taw (kalo taw pon, macam nak lari je kan? hehe..). There's like..sea of people from front and behind.No ending..pheww..! And rasa cam curious sket bila nampak several people wearing kain pelikat+kain batik.. (company suro ke? hehe..) Macam-macam ragam! It is endearing to see that Malaysian is supportive of charity event like this and people from all ages, races and gender willing to sacrifice their Sunday morning to join this event. Way to go Malaysian! (no..i won't start screaming 1 Malaysia.It's phony..i know). By the end of the run, there are free milo+muffins+buns+pancakes+banana for participants. so..dig in..but we didn't ate because..gile ape? semua food tuh boleh bagi muntah kalo makan lepas berlari..hehe.

 All in all, it was one of the best week-end i had with my best buddy..full with laughter, sweat (sbb berlari) and healthy pink glow in our cheek. Ing Hoe and Ester is DAMN HILLARIOUS (+ridiculous+lucah!). Oh man..i haven't laugh like that for a while now. Cramped perot okai! hahaha..Wish Jo'c could join too but she's sarat mengandung. Maybe after mini Jo'c comes out, we'll take her/him along with us next time..Insya-Allah =) Thanx Ester and Ing Hoe for the cool week-end! Here's some of the pics taken during the event for korang punye view..Cheers!


Before running (still fresh!)
 

               After running (hamek ko..sweat+pinked faced!)
             

Velosi's colleague (girls only)


UKM's monkey in action at Lake Garden



Let's go home now guys.. *sigh*

So..jumpe korang lagi dua tahun dari sekarang.Okai? *wink*

Friday, October 30, 2009

Rhapsody : Perawan Suci

Kamu,
Menghantui siang dan malam aku
Memberi cahaya dan mencipta gelap
Pelangi berwarna-warni
Bah datang hanyuti diri, dalam sendu

Gelap
Bila cahaya kamu pergi bersama pelangi
Tinggal kemarau yang terkesan duka
Tercalar benci,
Hati masih merah, menyayangi..

Merah,
Cemari suci putihnya hati, Hitam datang mencurahkan bakti
Kotor, benci, dendam, jijik, kecewa, retak,
Kanvas lukisan kehidupan Si Perawan
Masih adakah putih di dalam hati?
Yang selama ini mendominasi?
Hanyut dalam sepi..mencari suci..
Di mana Kamu?

Suci,
Hatinya keruh ditemani sendu,
Di tikar sembahyang kanvas diserahkan
Hitam, kotor, memohon moga masih ada si putih mengintai
Telekung dan senaskah kitab suci, menemani,
Harapan dalam mencari ke-redhaan
Menyerah diri kepada Yang Esa
Agar diberi ke-ampunan
Kedamaian Si Perawan damba..

Masih ada suci di dalam hati?
Aku doa kan ia kembali
Tenanglah wahai Si Perawan suci
Ia pasti kembali..

Choice of Rhythm : Dear God - Avenged Sevenfold

This is one of the song from A7X latest album, Avenged Sevenfold (2007). This song is Avenged Sevenfold attempt in mixing rock with country music and i think it's a good try.In fact, it's brilliant.It's a bit different from their older stuff which is harder than this. I guess as people gets older, they'll get softer..err..they evolve.hehe..Wanne cam dah suke plak ngn band neh (i should get some royalty for promoting them..haha!).  So here's to those who loved and lost it, out of their own mistakes or selfish reason and feeling nothing but regret and self-blame.. (it ain't the best feeling in the world isn't it?). Happy lamenting and Enjoy! *wink*

Dear God - Avenged Sevenfold


A lonely road, crossed another cold state line
Miles away from those I love purpose hard to find
While I recall all the words you spoke to me
Can't help but wish that I was there
Back where I'd love to be, oh yeah


Dear God the only thing I ask of you is
to hold her when I'm not around,
when I'm much too far away


We all need that person who can be true to you
But I left her when I found her

And now I wish I'd stayed
’Cause I'm lonely and I'm tired
I'm missing you again oh no
Once again


There's nothing here for me on this barren road
There's no one here while the city sleeps
and all the shops are closed
Can't help but think of the times I've had with you
Pictures and some memories will have to help me through, oh yeah


Dear God the only thing I ask of you is
to hold her when I'm not around,
when I'm much too far away

We all need that person who can be true to you
I left her when I found her
And now I wish I'd stayed
’Cause I'm lonely and I'm tired
I'm missing you again oh no
Once again


Some search, never finding a way
Before long, they waste away
I found you, something told me to stay
I gave in, to selfish ways
And how I miss someone to hold
when hope begins to fade...


A lonely road, crossed another cold state line
Miles away from those I love purpose hard to find


Dear God the only thing I ask of you is
to hold her when I'm not around,
when I'm much too far away


We all need the person who can be true to you
I left her when I found her
And now I wish I'd stayed
’Cause I'm lonely and I'm tired
I'm missing you again oh no
Once again

Songwriters: Baker, Zachary James; Haner, Jr., Brian Elwin; Sanders, Matthew Charles; Sullivan, James Owen

Holy Friday : Hari Ini

Hari ini sebelum kita mengatakan kata-kata yang tidak baik,
Fikirkan tentang seseorang yang tidak dapat berkata-kata sama sekali.


Sebelum kita mengeluh tentang rasa dari makanan,
Fikirkan tentang seseorang yang tidak punya apapun untuk dimakan.


Sebelum anda mengeluh tidak punya apa-apa,
Fikirkan tentang seseorang yang meminta-minta dijalanan.


Sebelum kita mengeluh bahawa kita buruk,
Fikirkan tentang seseorang yang berada pada keadaan yang terburuk di dalam hidupnya.


Sebelum mengeluh tentang suami atau isteri anda,
Fikirkan tentang seseorang yang memohon kepada Tuhan untuk diberikan teman hidup.


Hari ini sebelum kita mengeluh tentang hidup,
Fikirkan tentang seseorang yang meninggal terlalu cepat.


Sebelum kita mengeluh tentang anak-anak kita,
Fikirkan tentang seseorang yang sangat ingin mempunyai anak tetapi dirinya mandul.


Sebelum kita mengeluh tentang rumah yang kotor kerana pembantu tidak mengerjakan tugasnya,
Fikirkan tentang orang-orang yang tinggal dijalanan.


Dan di saat kita letih dan mengeluh tentang pekerjaan,
Fikirkan tentang pengangguran, orang-orang cacat yang berharap mereka mempunyai pekerjaan seperti kita.


Sebelum kita menunjukkan jari dan menyalahkan orang lain,
Ingatlah bahawa tidak ada seorangpun yang tidak berdosa.


Dan ketika kita sedang bersedih dan hidup dalam kesusahan,
Tersenyum dan berterima kasihlah kepada Tuhan bahawa kita masih hidup!

"Semoga di hari Jumaat yang mulia ini, kita akan sama-sama beroleh keberkatan dari Nya. Insya-Allah"
*wink*

Wednesday, October 28, 2009

Choice of Rhythm : Meet me halfway - Black Eyed Peas

Today cam x banyak kije sangat, tunggu orang reply email je (reply cepat la beb..bagi pending kije gua arr cenggini..haih~), so cam sempat la kan sambil-sambil buat research pasal company services, sambil dengar lagu, sambil tgk youtube, sambil YM, sambil ber-facebook-ing, sambil baca blog dan up-date blog. Hehehe..saye serba-boleh.Multi-tasker ar kunun..hee~ (pastu end-up pening sebab buat semua kije sekaligus..).Bila bos lalu baru la menggelabah cam ape je..ahaks.So song for today is by kumpulan kacang mata hitam (hahaha..bila translate sound so..err..ridiculous!) bertajuk - jumpa saya separuh jalan.. (kahkahkah..). Sowie la..hari ne cam happy terlebih (hanya echa dan wanne je yang taw ne sebab ape..) so jadi sewel sikit. Hmm..tu nak cakap yang saye hari-hari pon sewel jugak la tuh kan? Boleh la korang geng sama itu Apis Si Itik.. (suke cakap aku sewel..padahal..jangkit ngan dia arr!). Okai..okai..enough chatter..check out the vid and enjoy! Let's dance guys.Cheers! *wink*

Meet Me Halfway - Black Eyed Peas



I can't go any further then this
I want you so badly, it's my biggest wish



Cool,
I spent my time just thinkin thinkin thinkin bout you
Every single day yes, I'm really missin' missin' you
And all those things we use to use to use to do
Hey girl, what's up, it use to used to be just me and you

I spent my time just thinkin thinkin thinkin bout you
Every single day, yes I'm really missin missin you
And all those things we use to use to use to do
Hey girl what's up, what's up, what's up, what's up


Meet me halfway, right at the boarderline
That's where I'm gonna wait, for you
I'll be lookin out, night n'day
Took my heart to the limit, and this is where I'll stay

I can't go any further then this
I want you so bad it's my only wish


Girl, I travel round the world and even sail the seven seas
Across the universe I go to other galaxies
Just tell me where you want, just tell me where you wanna to meet
I navigate myself myself to take me where you be
Cause girl I want, I, I, I want you right now
I travel uptown (town) I travel downtown
I wanna to have you around (round) like every single day
I love you alway... way


Can you meet me half way (I'll meet you halfway)
Right at the boarderline
That's where I'm gonna wait, for you
I'll be lookin out, night n'day
Took my heart to the limit, and this is where I'll stay


I can't go any further then this
I want you so bad it's my only wish


I can't go any further then this
I want you so bad it's my only wish


Let's walk the bridge, to the other side
Just you and I (just you and I)
I will fly, I'll fly the skies, for you and I (for you and I)
I will try, until I die, for you and I, for you and I, for for you and I,
For for you and I, for for you and I, for you and I


Can you meet me half way (yup yup)

Meet me half way, right at the boarderline
That's where I'm gonna wait, for you
I'll be lookin out, night n'day
Took my heart to the limit, and this is where I'll stay

I can't go any further then this
I want you so bad it's my only wish

P/s: Thiz song..is not meant for anybody. I put it here..because i like it and i know my friends will enjoy it. TQ.. *wink*

Tuesday, October 27, 2009

Edwin Van Der Sar - My Hero!


Edwin Van Der Sar

There have been plenty of pretenders to Peter Schmeichel’s throne since his abdication in 1999. But few have graced the number 1 jersey with such quality and consistency as Edwin van der Sar. The two differ in style. Schmeichel was famed for bellowing at his back four as well as his brilliant saves. Edwin, however, uses his experience and calm assurance to great effect. Edwin has all the wisdom and know-how between the sticks that you would expect of a goalkeeper that is his nation’s most-capped player and a former UEFA Cup (1992) and Champions League (1995) winner with his first club Ajax in the early nineties.

He also won four league titles and three domestic cups with the Amsterdam outfit, before spending two seasons in Serie A with Juventus. Gianlugi Buffon’s arrival at the Stadio delle Alpi resulted in van der Sar's £5million switch to Fulham in 2001 at the outset of the Londoners’ Premier League adventure, but after four seasons at Craven Cottage United came knocking. Van der Sar was 34 when he arrived at Old Trafford in 2005 but old father time has dulled neither his ambition nor his influence. Age is not a problem, far from it. He kept an incredible 24 clean sheets in allcompetitions in 2007/08 as the Reds retained the Premier League title and won the Champions League for the first time since Schmeichel departed after the '99 final. His penalty save from Nicolas Anelka in the 2008 final in Moscow is forever etched in United history.


Even better form was to come in 2008/09 when Edwin played 1,311 minutes in the league without conceding a goal - between Nasri's strike for Arsenal on 8 November 2008 and Peter Lovenkrands' opener for Newcastle on 4 March 2009. This remarkable feat set a new standard for English, British and European football - with some reports labelling it a world record for a single season. Edwin's United deal was extended in December 2008 to keep him at Old Trafford for one last season, 2009/10. In that same month, he helped the Reds to win the FIFA Club World Cup in Japan.

While Ben Foster and Tomasz Kuszczak waited in the wings for their chance, Edwin's experience kept him in pole position for League and Champions League fixtures. In April 2009, he was effectively named best goalkeeper in the Barclays Premier League when his fellow professionals voted him into the PFA Team of the Year - source from http://www.manutd.com/.



He saves! *drool*

Why him? why not Rooney or Evra or Vidic? My taste in guys sux..haha. No, Van Der Sar is like..the saviour of the day.If Foster is in front of the goal, adoi..it would make malaikat Atid geleng kepala tulis dosa saye sebab mencarut..berdebar okai watching Foster.. (so i curse..gotta problem with that? at least i don't pretend like certain people.Boo!)..and i think he is good-looking (in Dutch kind of way..hee~) though not very muscular or tanned (like the type of guy i like..) but still..he is cool. Manchester United could have all the best striker in the world but if the goalie sux, then the team will still sux..


Yeah, c'mon Van Der Sar, save more next time.By the way..he looks good in baby blue..ngee~ *wink*

Monday, October 26, 2009

Before and After : The Transformation

Saturday project @ Ibu's (Puncak Templer, B.B. Selayang)
Co-partner in crime : Kazen Syara
Company : Kedai gunting rambut Gembira, dekat2 ngan shop lot kat Stadium tuh..
Farmasi (nama ape tah..) near Old Town White Coffee, dekat tempat tusyen bro Ayinn (Perfection)



Before - After


Tadaaaa..!

Adus..Poyo plak rasa entry yang neh..hahaha..
Anys Jepun..i dah upload this bloody embarassing pics kt sini.bwuek!



Wif my sayang, Si Jepun..eh salah..Anys.Hee~ (fresh from bed..)

Choice of Rhythm : Seize the day - Avenged Sevenfold

Saye sedang buat kerja..menyiapkan task yang senior kasik when suddenly this song came up in my Mp3 playlist. This is a song by rock band Avenged Sevenfold - Seize the day. Feels like sharing it with korang.First time i listened to it was from kazen Yazar's W900i Sony Ericsson phone. I was totally hooked by the 'gorengan' of the guitar, especially before the final verse.For the moment, this song fulfill my frustration.hehe..

So..happy listening okai? Cheers!
Seize the day - Avenged Sevenfold

 
Songwriters: Baker, Zachary James; Haner, Brian Elwin; Sanders, Matthew Charles; Sullivan, James Owen


Seize the day or die regretting the time you lost
It's empty and cold without you here, too many people to ache over


I see my vision burn, I feel my memories fade with time
But I'm too young to worry
These streets we travel on will undergo our same lost past


I found you here, now please just stay for a while
I can move on with you around


I hand you my mortal life, but will it be forever?
I'd do anything for a smile, holding you 'til our time is done
We both know the day will come, but I don't want to leave you


I see my vision burn, I feel my memories fade with time
But I'm too young to worry (a melody, a memory, or just one picture)


Seize the day or die regretting the time you lost
It's empty and cold without you here, too many people to ache over


Newborn life replacing all of us, changing this fable we live in
No longer needed here so where do we go?


Will you take a journey tonight, follow me past the walls of death?
But girl, what if there is no eternal life?


I see my vision burn, I feel my memories fade with time
But I'm too young to worry (a melody, a memory, or just one picture)


Seize the day or die regretting the time you lost
It's empty and cold without you here, too many people to ache over


Trials in life, questions of us existing here, don't wanna die alone without you here
Please tell me what we have is real


So, what if I never hold you, yeah, or kiss your lips again?
So I never want to leave you and the memories of us to see
I beg don't leave me


Seize the day or die regretting the time you lost
It's empty and cold without you here, too many people to ache over


Trials in life, questions of us existing here, don't wanna die alone without you here
Please tell me what we have is real


Silence you lost me, no chance for one more day
--------------------------------------

For more info on Avenged Sevenfold, browse their cool site : http://www.avengedsevenfold.com/
i warned you..it's a bit dark and gothic.. *wink*

Sunday, October 25, 2009

12.45am Blues

At Ibu's.

Today is Wina's birthday..
Happy Birthday kiddo!! sok pagi kite men Wii sampai lebam okai? hehe..

Yesterday Punchu+Maksu left for Makkah, fulfilling Rukun Islam ke-5, menunaikan haji.
safe tip my dearest Uncle, may God bless you *sob sob*

I cut my hair short. The last time its short was back when i was in First year degree, 2nd sem.I broke up with my then-bf..
Huh..trasformation out of rebelliousness.Tapi err..cane nak men squash nanti tah..xbese rambut pendek..

I dyed my hair burgundy.My hair was jet black (and i'm very proud of it)
Nasib xde kaler merah or hijau..or biru..i once dyed it RED.

I'm having my navel pierce
Acah mak enon..hehe..nak kene bunuh ngan mama?

My grandparents are here.Mama, Anys and Boy too.So do Cik Lan and Yazar.Heaven..is when families are together and family drama arises occasionally..hee~
Hoorayy..mish 'em damn a lot

I'm through with LIES
Hmmm....

I am searching..for my self..which was lost when i met you.

......

I am sleepy.Damn.Dead bodies everywhere.. (bak kata Cik Lan when he is referring to my kazens yang tidoq merata-rata)..Where am i s'pose to bunk in now? Sheeesshhhhhh~ tido bersepah ar dorang neh!!
Nasib baik umah ibu..bloody huuuuugggeeeee~ tidoq ngan Anys ar..Zzzz~

*it was already 1.11am*

Thursday, October 22, 2009

Aku Ultraman Azx!

Dizzy
Selesema
A hint of batuk
Ke-Penat-an

Hari tu baru je baik demam.Jangkit ngan sape pulak neh?

Hati saye sedih..Ape dosa saye sampi berlaku perkara macam ne pada saye?

Tiba-tiba saya teringat sesuatu yang pernah saya baca,just to share with korang semua, Firman Allah SWT:

 {30}وَمَآأَصَابَكُم مِّن مُّصِيبَةٍ فَبِمَا كَسَبَتْ أَيْدِيكُمْ وَيَعْفُوا عَن كَثِيرٍ
Dan apa saja musibah yang menimpa kamu maka adalah disebabkan oleh perbuatan tanganmu sendiri, dan Allah memaafkan sebagian besar (dari kesalahan-kesalahanmu). (QS.Asy-Syuuraa:30)


Apabila musibah itu adalah karena ulah tangan-tangan kita, maka ini menunjukan bahwasanya musibah itu penghapus dan penebus dosa yang kita lakukan di masa lalu. Demikian juga Nabi shallallahu ‘alaihi wasallam telah bersabda :

Tidaklah seorang mukmin tertimpa kelelahan, sakit, kesuliltan, kesedihan, kegundahan, dan gangguan, bahkan duri yang menusuknya sekalipun, kecuali Allah akan menghapuskan dosanya karena musibah itu.(HR.Bukhari dll)

Saye bukan alim ulamak (i think most people knows that), aurat saye pun saye x berapa jaga..saye manusia biase yang banyak dosa (Tuhan je yg tahu betapa berdosanya saye) tapi saya percaya segala yang berlaku ada hikmahnya dan setiap perbuatan manusia akan mendapat balasan. Bila saye baca potongan ayat Al-Quran ne, saye rase insaf.Life saye sekarang agak 'mencabar+huru hara' dan kadang-kadang (yeke kadang-kadang? macam tiap-tiap kali je) selepas solat, ketika menadah tangan ke langit, mengalir juge air mata ne mengenangkan segala yang berlaku dalam life saye.Kenapa out of all people, semua ne berlaku pada saye? Walaupun saye bukanlah anak yg terbaik, tapi saye x pernah menyusahkan parents saye.Saye pon x kaco idop orang lain.Saye x pernah minta Tuhan tuliskan jalan hidup saye mcam ne.Tapi..selepas seketika, keinsafan timbul dan hati saye berkata 'Tuhan sayangkan saye. Sebab itu Dia uji saye macam ne..Dia nak saye jadi lebih baik dari diri saye sekarang' (Ili selalu cakap macam ne when she tried to calm me down everytime i called her up and cry like an idiot). Saye redha..jika ini ketentuan Ilahi. Segala yang berlaku,menjadikan saye lebih kuat (saye percaye..x semua dari korang akan mampu go through semua yang saye lalui and come out from the problems, un-broken, un-scathed and stronger than the bloody titanium! hehe..). Atas sebab ini juge, saya mampu senyum kembali dan menerima segala yang berlaku dengan redha..tanpa rasa benci pada sesiapa atau apa-apa.

Semoga kebahagiaan akan menjadi milik saye satu hari nanti. Insya-Allah.. =)

P/s : Thanx Ili for always being there.For being a good listener.For being my shoulder to cry on.For caring.For your concern and for never failed to ask how i'm doing when nobody else give a damn about me.And most of all, for strengthening my Faith to God at my most weakest moment..when all i can blame is myself , my fate and God.God bless you beb! Owh..and Congratulations on your engagement..hiks!

Saye lah Ultraman.Terima kasih Tuhan kerana jadi kan saye Ultraman..err..Ultra-Woman (ade ke??)
X nak lah..saye nak jadi Rukia Kuchiki cam dalam cerite Bleach.Hoho..
Grow up la Azx! Duhh..macam kanak-kanak Ribena!

Wednesday, October 21, 2009

Their Story



my heat will be with you

This is pretty much like a couple i've known.
The guy pretends he don't love the girl.He even did and said mean things to her just so she would hate him.
He wants to deny his feeling for her.
The fact is..he can't.
He loves her.
The girl always smiles when the guy tried to push her away.
Her heart breaks..everytime he leave.
And everytime he does..she whisper to him:

My heart will always be with you

and pray that he will hear her.God will hear her.
She waited for him to come back everytime..the smile never left her lips.
Because..
She loves him.
But will he comes back?

I'll just pretend..


Photobucket

I'll just pretend to hug you until you get here..okai?
*smile*


Living in illusionisme
Illusion-is-me

Tuesday, October 20, 2009

Tuesday blues

Hmm...

Boleh x? Pagi ini bangun lambat. Then..Pakai baju salah butang..meaning..butang masok salah lubang.So baju jadi terangkat sebelah.Macam Pak Uda cerita Pi Mai Pi Mai Tang Tu..
Dah half way pergi kerja baru perasan dia terangkat sebelah. Hello..dalam LRT cane nak betol kan! Demmit.Kat Komuter nanti kene pergi betolkan.On the way to the bloody station..berapa orang pulak dah nampak saya pakai baju terangkat sebelah?Argghhh.

Demmit.Double demmit.Triple Demmit.

Selalu lah..macam ne! Eeeeeeiiii...~

*blushing*

Hmm..

Kalo kita windu owg, cane eh nak buat bagi ilang windu tuh?
Jap-jap..owg tuh windu ke kat awk masalahnye?
Tak taw la..kene ke die windu saya baru saya boleh windu dia?
Haihh..Buang masa je windu owg yang x windu kite...faham?Dah..gi kasik sperma,err,ikan, makan..
Owh..erm..hmm..okai..hmm..sperma owh sperma..makan banyak-banyak.. (x ikhlas)

*sedih : gundah-gulana*

..Masih rindu..

Monday, October 19, 2009

Choice of Rhythm : Diva - Beyonce

Oh man..i juz love this vid and this song.Beyonce is very cool! Sempat je kan sambil buat report sambil layan Youtube.hakhakhak..this is a nice one guys..trust me.Makes you wanna get up and..dance.I so wish i can!(ahaks..koyak kebaya graduation sy neh karang..ilang ke-ayu-an.boo! x pe..kat umah kang bantai la dancing sampai lebam..wee~)

"i'mma,i'mma a diva..i'mma,i'mma a diva..diva is a female version of a hustler.."
Enjoy!
*wink*